terug
Het poppentheater van Walter Vroom is een bekende verschijning in de wereld van de poppenkasten. Reeds in 1935 begon zijn vader Martin Vroom met het spelen in zijn zelfgemaakte poppentheater. Dat dit niet zonder succes is gebleven blijkt uit het feit dat zelfs de toenmalige prinsesjes (Beatrix en haar zusjes) zich mochten verheugen op een heuse privévoorstelling op paleis Soestdijk!

Ook nu is de appel niet ver van de boom gevallen. Walter speelt alweer vele jaren in de poppenkast van zijn vader. En met toenemende populariteit, blijkens de talloze optredens in binnen- en buitenland. Buitenland? Jazeker, vraag Walter naar zijn ervaringen in bijv. Frankrijk of Ghana en hij kan je uren vermaken, al vertellend over de meest fantastische belevenissen die hij daar heeft opgedaan.

Een der hoogtepunten uit zijn carrière is het behalen van het wereldrecord solo-poppenkast spelen. Deze werd gevestigd op 13 september 1992 in Arnhem. "de Zandrakker" is een tijdloos poppentheater met een lange traditionele achtrgrond. Met zo’n 40 poppen en 16 eigen stemmen speelt" de Zandrakker" op elke (gewenste) situatie of aktualiteit in. En dat voor een publiek van 2 tot 92 jaar!